Det sker

Sidste nyt:Barnets stemme får Vejle Kommunes kulturpris: Vi kan med glæde fortælle , at Sanne og Lene i år får overrakt Vejle kommunes Kulturpris d. 20 marts 2015 på Vejle Kunstmuseum.

 

Pressemeddelsen fra komiteen:

Komiteen bag Vejle Kommunes Kulturpris har blandt 24 nominerede forslag valgt projektet ”Barnets stemme” som vinder af Kulturprisen. Bag projektet står søstrene Lene og Sanne Juhler.

De to søskende Sanne og Lene Juhler vil d. 20. marts på Vejle Kunstmuseum modtage Vejle Kommunes kulturpris for deres flotte projekt og udstilling ”Barnets stemme – Mælkebøttebørn, kunst og livskraft”, der sætter fokus på udsatte børns vilkår.

- Sanne og Lene har fortjent Kulturprisen, da de har formået at give en social problemstilling et kunstnerisk og æstetisk rørende udtryk, fortæller Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

- Det er ikke kun kunst for kunsten skyld, men for børnenes skyld. Sanne og Lene har med den tværfaglige konference ”Alle kan være med til skabe mønsterbrydere” formået at være bindeled mellem politikere, forskere og fagfolk, og derved hjælpe til, at børnenes stemme bliver hørt, fortsætter Dan Arnløv Jørgensen.

Men de to søstre stopper ikke her. Lene Juhler fortæller, at Barnets stemme har spredt frø til andre projekter i bl.a. Grønland og Bruxelles, samt et projekt, der forener flere religioner. Desuden er der oprettet en forening, hvis formål er at forbedre vilkårene for de mest udsatte børn i Danmark. Herunder at udbrede kendskabet til, at alle kan gøre noget, hvis man møder et barn i nød.

Fakta om Kulturprisen:

Til Vejle Kommunes Kulturpris har alle mulighed for at nominere en person, forening, kreds, eller projekt. Borgerne kunne frem til d. 20. februar afgive deres nominering på mail og Facebook. I år har der været 24 forskellige nomineringer til prisen. Prisen er på 10.000 kr.

Prisen overrækkes d. 20. marts kl. 15.00, på Vejle Kunstmuseum. Her vil Spotlight også afsløre vinderen af årets Spotlight-plakat.

I komiteen for Kulturprisen sidder:

•Dan Arnløv Jørgensen (K) Formand Kultur- og Idrætsudvalget

•Ove Sørensen, Museumschef Vejle Museerne

•Lone Knakkergaard, Bibliotekschef Vejle Bibliotekerne

•Flemming Meng, Musikskolechef

 

Det sker i perioden september - december 2014

Frivillighedskonference torsdag d.27 november.

Vision:"Alle kan være med til skabe mønsterbrydere".

"barnets stemme" og Spinderihallerne har indgået partnerskab om, at arrangere en Frivilligheds konference med fokus på børn og unge, frivillighed og aktivt medborgerskab. Konferencen afholdes i Spinderihallerne 27.11.14.

Samarbejdspartnere er Frivillige foreninger og organisationer, handelslivet, erhvervslivet, Vejle provsti, Vejle kommune og andre, der vil være med til at forbedre vilkårene for de udsatte børn og unge.

Social faglig konsulent Sanne Juhler Hansen fra "barnets stemme" og Transformer Mikkel Dragemose- Hansen fra Spinderihallerne står for at organisere og lede Frivillighedskonferencen.

 

I "barnets stemme" er vi optagede af:

- At frivillige kræfter i Vejle inspirerer hinanden og tænker ud af boksen.

- At vi med kunsten som drivkraft producerer nye sociale løsninger.

- At vi udvikler nye samarbejdsmåder mellem frivillige og kommunen.

 

 

 

 

"Kunsten som medspiller" efteråret 2014.

Vision:"Mælkebøttebørn vokser af kommune -og civilsamfunds støtte".

Lene vil med kunsteventen "mælkebøttebørn" vise, at alle kan være med til at skabe mønsterbrydere i et lokalsamfund.

Vi får mulighed for at tænke på, hvad vi kan gøre, for at udsatte børn får samme muligheder som andre, til at udfolde deres evner.

I "barnets stemme" sætter vi fokus på, at civilsamfundet og det offentlige

sammen kan skabe bedre vilkår for de børn, der har brug for hjælp. Kunsteventen er optakten til kunstudstillingen på Vejle Kunstmuseum i oktober.

 

Kunstudstillingen "BARNETS STEMME"- kunst og livskraft.

Vision: "At kunst og kultur bliver en integreret del af børns hverdag i deres opvækst".

Kunsten og kulturen kan og bør være en del af børn og unges liv fra de er helt små.

Når børn udfolder sig i et kunstnerisk rum, får de mulighed for at undersøge, reflektere og udvikle sine kreative ressourcer i et fællesskab, hvor sociale forskelle mister sin sædvanlige betydning.

 

Kunstudstillingen vises på Vejle Kunstmuseum i perioden 11 oktober 2014 til 10 januar 2015.

 

Kulturminister Marianne Jelved har til vores store glæde sagt ja til vores invitation om

at besøge udstillingen og høre om "barnets stemme". Kulturministeren "klipper snoren" på Ferniseringen Lørdag d.11 Oktober kl. 14.00.

 

I udstillingsperioden arrangerer "barnets stemme" følgende:

- Konference for erhvervslivet med Lisbeth Zornig, som fortæller om at bryde

negativ social arv.

- Rundvisninger v/ Lene for grupper om hendes kunst og udstillingens tema.

- Kunstlaboratorium v/ Lene for skolebørn i Vejle Kommune,"børns møde

med kunsten".

- Sociale Cafeer v/ Sanne for fagfolk og politikere i Vejle Kommune om

"kulturens betydning for en mønsterbryder".

 

 

Fra pressemedelelsen:

Op af gulvet vokser et tæppe af gule mælkebøtter, og store malerier af børn med insisterende øjne fylder en del af kunstmuseet i Vejle fra lørdag den 11. oktober, hvor udstillingen ”Barnets Stemme” åbner. Udstillingen har undertitlen ”Mælkebøttebørn – kunst og livskraft”, og den fokuserer på udsatte børn og er en del af et projekt, hvor kunst, forskning og sociale aktiviteter går hånd i hånd.

Projektet er skabt af billedkunstner Lene Juhler og hendes søster, socialfaglig konsulent Sanne Juhler Hansen. Projektet har det dobbelte formål på den ene side at insistere på, at udsatte børn skal ses og hjælpes, og at alle kan gøre noget. På den anden side vil projektet slå til lyd for, at oplevelse af kunst kan være en vigtig støtte for udsatte børn.

Hos VejleMuseerne er kunstfaglig overinspektør Nina Damsgaard glad for at være en del af projektet: ”VejleMuseerne er gået ind i dette projekt af to grunde: Det har en stærk kunstnerisk kvalitet, og samtidig er det et projekt, som vil bruge kunsten aktivt til at nå de børn, som måske ikke bliver set eller får mulighed for at udtrykke sig kunstnerisk. I kunstverdenen er det jo hele tiden vores ambition at vise, at kunsten hjælper os som mennesker med at udtrykke og forstå os selv, ikke mindst de store følelser og voldsomme oplevelser”, siger Nina Damsgaard.

Kunsteventen: "mælkebøttebørn"

Lene planter sine mælkebøtte installationer rundt i

Vejle Kommune. Vi sætter fokus på, at civilsamfundet og det offentlige sammen kan skabe mønsterbrydere.

Her ses formand for Børne- og familieudvalget Dan Skjerning, som bakker op om "barnets stemme"

Vi har i "barnets stemme" et godt samarbejde med Vejle Kommune. Formanden for Kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv har støttet projektet siden starten. Han deler vores vision om, at kunst og kultur skal være en del af alle børns opvækst.

Lene har også været i Folketinget og plante sine "Mælkebøttebørn".

Vi ønsker, at beslutningstagerne er opmærksomme på at vi på alle planer i Danmark kan gøre en forskel for de mest udsatte børn.

Folketingsmedlem Karen Klint er medlem af bestyrelsen i "barnets stemme" og en stor støtte af projektet.

 

Sidste nyt:

der kom ca 400 mennesker til ferniseringen på udstillingen. Der har siden været mange besøgende og Lene har haft rundvisninger af skolebørn, ungdomsuddannelser,frivillige organisationer, præster fra hele landet, fagfolk og mennesker der selv har udfordringer i livet.